On aika paljastaa salaisuus

Minua on kutkutellut jo jonkin aikaa, sydämeni pulppuaa ja kehoni kihelmöi. Joogan ohjaaminen on ollut työni ja elämäni jo vuosia. Kuitenkin tänä vuonna ja jo aiemminkin oli pitkiä aikoja etten saanut sitä inspiraatiota jota tarvitaan kutsumusammatissa. Ohjaamisesta tuli aina hyvä olo, mutta minua saattoi ahdistaa ohjaamaan meno, se että olisin taas jakamassa joogan sanomaa, välittämässä energiaa ja toimimassa kanavana, luotsina muille. Jokin puuttui.

Sain kokea elämäni romahduksen niin fyysisesti kuin henkisestikin viime keväänä/kesänä 2020 ja toipuminen alkoikin kun todella päästin irti, sukelsin syvälle, hyväksyin rajallisuuteni. Lopulta sieltä pohjamudista löysin autenttisen itseni, itsemyötätunnon ja aloin kasvaa kuin lotuksen kukka ikään. Annoin itselleni aikaa ja huomiota. Ravitsin ja eheydyin, opin luottamaan ja vapauduin niin paljosta kuten rajoittavista uskomuksistani.

Kaiken tämän tuloksena olen nyt loppukesästä ja alkusyksystä saanut nauttia miltei rajattomasta luovuuden voimasta niin taiteen, käsitöiden ja joogan suhteen.

Nyt, sadonkorjuun aikaan ja talveen siirryttäessä esittelen viimeisimmän rakkauden hedelmäni, Shakti Yinin. Siinä yhdistyy oppimani ja kokemani joogassa, Shaktitanssissa, energiatyöskentelyssä ja ryhmien kanssa työskentelyssä vuosien ajan.


Shakti Yin yhdistää hitaat, meditatiivisen rytmikkäät joogaliikkeet pitkiin Yin joogan asanoihin. Liikkeet ovat kuullostelevia, tutkivia ja pehmeän voimallisia. Ne ikäänkuin tunnustelevat mitä on tulossa Yin asanassa. Joskus keho-mieli kaipaa liikettä asettuakseen pidempään läsnäoloon. Toisaalta rauhallisen liikkeen jälkeen Yin asana suorastaan kutsuu laskeutumaan syvään olemiseen, kuunteluun ja rauhaan. Vaikka harjoitus tehdään ryhmässä, on pyrkimys yksilölliseen harjoitukseen. Toiselle pehmeä liike tuntuu hyvältä jatkaa pidempään ja toiselle Yin joogan näennäinen pysähtyneisyys kutsuu aiemmin. Shakti Yin opettaa itse harjoittajaansa, kannustaa löytämään harjoittajalleen sopivan liikeradan ja antaa mahdollisuuden havainnointiin kuinka liike on läsnä koko ajan mutta kuinka se muotoutuu hengityksen mukaan ja kuinka keho-mieli kokonaisuus elää oli liike sitten näkyvämpää tai enemmän sisäistä energian virtausta. 2,5h harjoitus antaa tuo lempeää voimaa ja syvää lepoa.

Ensimmäinen Shakti Yin joogaworkshop nyt varattavissa.


SHAKTI YIN JOULURAUHAA- SHANTILASSA 19.12.2020


Tulevat Shakti Yin workshopit

20.12.2020 | Yoga Room Lumo, Espoo

6.1.2021 | Mindia, Kuusankoski